De 10 meest gebruikte programmeertalen op dit moment.

December 2021 Update: Wordt C# de programmeertaal van 2021?

Volgende maand wordt de TIOBE programmeertaal van het jaar bekend gemaakt. Deze prijs wordt uitgereikt aan de programmeertaal die in 2021 de meeste beoordelingen heeft gehad. Op dit moment is C# verreweg de meest waarschijnlijke kandidaat voor deze titel.

Het is interessant om op te merken dat C# tijdens zijn 21-jarig bestaan ​​nooit de "TIOBE-index programmeertaal van het jaar prijs" heeft gewonnen, hoewel het de laatste 2 decennia in de top 10 staat.

Andere interessante bewegingen in de TIOBE-index zijn Swift (van #14 naar #10), R (van #15 naar #11) en Kotlin (van #33 naar #26). 

Java, C en Python blijven de lijst van meest populaire programmeertalen domineren volgens de TIOBE Programming Community-index van december.

De index is een maandelijkse indicator voor de populariteit van coderingstalen. De index wordt gebruikt om te controleren of de skills van ontwikkelaars up-to-date zijn en om een beslissing te nemen welke taal je best gebruikt bij het bouwen van een nieuw softwaresysteem.

Professionele ontwikkelaars denken niet snel aan Visual Basic, omdat het wordt beschouwd als een 'speelgoedtaal', bedoeld voor mensen die net beginnen met programmeren. Er zijn echter veel programma's en toepassingen geschreven in Visual Basic. Veel Kmo’s hebben applicaties ontwikkeld met Visual Basic omdat het net eenvoudig te leren is.

Visual Basic .NET stond vorig jaar op de 7de plaats en het klom naar plaats 6 in februari. Ondanks zijn hoge rangschikking deze maand is het waarschijnlijk dat de taal wel op enig moment weer in populariteit zal afnemen, melden analisten.

TOP 10 populairste programmeertalen:

  1. Python 
  2. C
  3. Java
  4. C++
  5. C#
  6. Visual Basic .NET
  7. JavaScript
  8. Assembly language
  9. SQL
  10. Swift

Bron: Tiobe-Index (Bekijk hier de volledige lijst) 
 
Op zoek naar een functie als ontwikkelaar? Bekijk hier al onze vacatures.

Recente vacatures

Reliability Engineer

Regio Waregem
Nieuw

Je ontwikkelt en implementeert proactieve onderhoudsstrategieën om de betrouwbaarheid van onze apparatuur te verbeteren.

Nieuw

Je staat in voor de coördinatie en de voorbereiding van de inspectie- en onderhoudstaken op onze leidingen binnen de Zone Noord-West: coördinatie, voorbereiding en plannen van de patrouilles, onderhoud van de bakens

SAP Coördinator

Regio Tielt
Nieuw

Projectplanning en projectondersteuning voor SAP wijzigingen, SAP implementaties, SAP upgrades

Commercieel medewerker

Regio Sint-Niklaas - Lokeren
Nieuw

je bent het aanspreekpunt voor klanten met betrekking tot commerciële vragen (per e-mail en telefoon)