Technologiebeurs CES 2020

Afgelopen weekend stond al de eerste technologiebeurs gepland van dit decennium. CES 2020 vond zoals ieder jaar opnieuw plaats in Las Vegas en zette alvast de toon voor de komende 10 jaar. Heel wat speciale, vreemde technologieën passeerden de revue.

De beste technologie had echter hogere doelen voor ogen. “Life changing technology” deed men er aan herinneren dat technologie nog steeds op zijn best is bij het oplossen van problemen.

In onderstaand artikel geven we je alvast een overzicht van een aantal (nieuwe) technologieën. Enjoy!

Algemene winnaar: BrainCo Dexus Prothetische arm

Brainco is gespecialiseerd in brain-machine interface (BMI) en heeft zijn expertise gebruikt om een prothetische arm te ontwikkelen dat volledig bestuurd wordt door de gedachten van de drager. Op CES 2019 hadden ze al het prototype klaar, dit jaar zou de arm in productie gaan.

AR/VR: Primax 8K X

De Primax 8K X biedt een resolutie van 8K en een gezichtsveld van 200 graden aan. De verhoogde resolutie zorgt voor een merkbaar verschil in kleine/fijne tekst en details die moeilijk zichtbaar zijn op de meeste VR-headsets. Met de Primax 8K X zien deze er kristalhelder uit.

Het vergrote gezichtsveld zorgt ervoor dat je meer kan vertrouwen op je real-life gezichtsveld.

Computing: Lenovo ThinkPad X1 Fold

De X1 Fold lijkt helemaal niet op een laptop. Gevouwen lijkt het bijvoorbeeld op het gekende Moleskin notitieboekje.

Maar Lenovo kwam met iets veel nuttiger dan enkel een scherm die in twee gevouwen kan worden. Het prachtige 13-inch, 4:3 display kan gebruikt worden als zowel een tablet, een laptop alsook als een scherm op je bureau. Het is een tablet, laptop en desktop in één.

Het toetsenbord is magnetisch en kan zo eenvoudig aangesloten en ontkoppeld worden.

Health & Wellness: Withings ScanWatch

Withings heeft zijn smartwatches uitgebreid door extra gezondheid gerelateerde functionaliteiten toe te voegen. De nieuwe Withings ScanWatch beschikt over een SpO2-sensor die de zuurstofsaturatie in het bloed meet. Ook als de drager van het horloge slaapt. Zo dicteert het bijvoorbeeld slaapapneu, iets waar een patiënt zich niet meteen bewust van is.

Verder kan de horloge onregelmatige hartslagen en atriumfibrilleren detecteren, waardoor potentiële hartproblemen aan het licht komen.