Outplacement

 

Met ingang van 1/1/2016 dient men verplicht outplacement aan te bieden vanaf een bepaalde opzegtermijn. Het correct aanbieden van deze dienst kan je employer brand enkel maar versterken en geeft een goed signaal naar de andere werknemers. De ontslagen werknemer wordt gesteund bij de verwerking van een ontslag en ontvangt een praktische sollicitatietraining die een snelle en juiste integratie in de arbeidsmarkt bewerkstelligt.

Wij beschikken over de nodige certificaten en bieden ook individuele begeleiding aan. Dit kan in groep, maar wij zijn voorstander van de individuele opvolging. Dit is meer gericht op de specifieke noden van de persoon op zich.

Kom je voor het eerst in aanraking met outplacement? Oxida staat je graag bij met raad en daad om de regels op een correcte wijze toe te passen.

Interne loopbaanbegeleiding

Op heden is het niet meer evident om gekwalificeerde werknemers te vinden gezien de schaarse markt. Waarom investeren we daarom niet meer in onze eigen werknemers?

Door het ondersteunen en managen van eigen talent binnen de organisatie tillen we het niveau naar boven.

Loopbaangesprek:

Een loopbaangesprek is een formeel gesprek met een medewerker waar we de talenten, ambities, groeimogelijkheden en werk-privébalans in kaart brengen. De focus van het gesprek richt zich op een verdere toekomst binnen het bedrijf. 
Belangrijk: Interne loopbaanbegeleiding is geen evaluatiegesprek.

Veilige omgeving:

De loopbaancoach bespreekt samen met werkgever wat de veilige context voor de werknemer kan betekenen. Wel rekening houdend met:

  •   Loopbaancoaching staat volledig in het teken van de individuele medewerker: zijn/haar talenten, competenties, wensen, dromen en (job)mogelijkheden.
  •   De medewerker moet afstand kunnen nemen van zijn concrete werksituatie.
  •   De medewerker moet de veiligheid ervaren om vrijuit te kunnen spreken.
  •   Er wordt gewerkt met een persoonlijk ontwikkelingsplan voor de werknemer.