Afgestudeerd? Wat zijn de voordelen van een werving- en selectiekantoor?

Van de schoolbanken naar de werkvloer. Hoe vind je je eerste job?

Het grote aantal jobs maakt het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. 
De juiste job kiezen is niet makkelijk.

Stel jezelf de volgende vragen voor je op zoek gaat naar die eerste job:

  • Wat heb je voor ogen als je denkt aan je droomjob?
  • Welke onderwerpen en taken boeien je?
  • Wil je onmiddellijk na je studies beginnen werken?
  • Welke praktische ervaring zou je willen opdoen?
  • Welke alternatieve carrièrepaden bestaan er nog?

Als je vastzit of hulp nodig hebt, kan je steeds op zoek gaan naar advies. Er zijn een aantal bedrijven die aan adviesverlening doen en er bestaan contactpunten waar je raad kan vragen over de start van je carrière. Vele universiteiten en hoge scholen bieden allerlei mogelijkheden aan om hun studenten te helpen bij hun professionele keuzes. Denk bijvoorbeeld aan coaching voor sollicitatiegesprekken, hulp bij het schrijven van CV’s en motivatiebrieven, jobbeurzen en netwerkevenementen. Wij ondersteunen je graag bij het maken van de juiste keuze door een intake gesprek.

Weet je nog niet goed wat voor werk je wilt doen?

Overweeg dan een stage. Een stage is een goede manier om verschillende sectoren en functies te leren kennen. Op deze manier moet je niet onmiddellijk beslissen over een job en leer je al doende of de sector en de job je liggen of niet. Vele opleidingen integreren verplichte stages in hun programma, maar als dit niet het geval is kan je tijdens of na je studies bedrijven aanschrijven met de vraag tot een stage.

Een andere mogelijkheid om werkervaring op te doen is een traineeship. Een traineeprogramma is een instapmogelijkheid waarbij je op verschillende afdelingen van een bedrijf kunt werken. Dit veelzijdig werk geeft je een goed overzicht van je toekomstige baan. Afhankelijk van de sector en het bedrijf duurt een traineeprogramma 6 maanden tot 2 jaar. Traineeships kan je vinden in bijna alle sectoren. Neem contact met ons op voor specifieke Traineeship vacatures.

Waarom zou je je aanmelden bij een werving- en selectiebureau als werkzoekende?

Het grootste voordeel van een werving- en selectiebureau ten opzichte van een uitzendbureau is dat jij meteen in dienst treedt bij de opdrachtgever. Dit houdt in dat je een contract tekent bij het bedrijf waar je gaat werken en dat je niet via het uitzendbureau bij het bedrijf werkt. Een werving & selectiebureau zorgt er dus voor dat jij een baan direct bij een bedrijf krijgt. Dit is fijn als jij op zoek bent naar een baan voor de langere termijn. Wil je meteen een contract bij een bedrijf krijgen? Kies dan voor een werving- en selectiebureau.

Redenen om je aan te melden bij een werving- en selectiekantoor

In de zee van vacatures is het soms moeilijk om niet te verdrinken. Door je interesses aan te geven en je cv te uploaden, maken wij een selectie voor jou. Bovendien kunnen werkgevers jou via een selectiekantoor sneller vinden. Laat die job maar komen!

Netwerk

Allereerst beschikken we over een groot netwerk van bedrijven. Dit is in de meeste gevallen groter dan jouw netwerk. Wij staan dagelijks in contact met verschillende opdrachtgevers en kunnen je de bedrijfscultuur schetsen en meegeven. Wist je dat we beschikken over ‘onzichtbare’ vacatures? Niet alle bedrijven plaatsen vacatures op hun eigen website. Enkel het selectiekantoor waarmee ze werken, weet van de openstaande functie af. Er bestaan dus mooie kansen waar je misschien nooit bij terecht zou komen zonder een tussenkanaal.

Persoonlijke aandacht

Ons doel is om jou te helpen bij een nieuwe uitdaging en bedrijven te helpen bij het vinden van het juiste personeel. Om de juiste match te maken is het belangrijk dat we jou goed leren kennen.
Je bent zoveel meer dan wat er op je cv te lezen staat. Wij willen jou leren kennen, om je gericht verder te helpen. Wat zijn je talenten? Welke ambitie heb je? Wat motiveert je en wat kost je energie? Wat vind jij belangrijk voor je toekomstige job/werkgever. We helpen je aan een beter zelfinzicht op vlak van je persoonlijke eigenschappen en vaardigheden, om vervolgens naar een droom-job te gaan.
Vervolgens gaan we actief op zoek voor jou. Op deze manier kunnen we jou het beste helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Je wordt geholpen bij het optimaliseren van jouw cv en krijgt tips over hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Je krijgt hulp tijdens het sollicitatietraject en je kunt altijd bij ons terecht met vragen.

Potentie

Als je zelf gaat zoeken naar vacatures, ga je automatisch op zoek naar wat jij op dit moment kunt of wat aansluit bij jouw gevolgde opleiding(en) en werkverleden. Wij kijken ook naar jouw potentieel en doen er alles aan om de opdrachtgever ervan te overtuigen dat jij in de betreffende rol kunt groeien.

Tijdswinst

Als je zelf vacatures gaat bekijken, merk je dat dit veel tijd kost. Wij zijn constant op zoek naar vacatures die aansluiten bij de profielen van onze kandidaten. Op deze manier kunnen we in een korte tijd paraat hebben welke vacatures bij jouw profiel passen. Dan kun jij jouw tijd besteden aan de voorbereiding van sollicitatiegesprekken.

Je wordt geïntroduceerd

Een voordeel van samenwerken is dat je wordt geïntroduceerd. We stellen je voor bij opdrachtgevers die aansluiten bij jouw profiel. De opdrachtgevers weten dat we niet zomaar kandidaten voorstellen, maar dat hier een screening aan vooraf is gegaan. Dit wekt vertrouwen en dat is een fijne eerste stap als je jezelf zo goed mogelijk wilt verkopen. Verder ga je ook beter voorbereid op gesprek. Je verneemt van ons alles wat wij weten over het bedrijf, de bedrijfscultuur en de uitdaging.

Tussenpersoon

Uiteindelijk is het onze taak om jouw belangen te behartigen. Dit kan op verschillende niveaus zijn, maar een goed voorbeeld is salaris. We kunnen je adviseren wat een marktconform salaris is en hoe dit zich verhoudt tot wat de opdrachtgever wil betalen en wat jij wilt verdienen. Op deze manier laat je niet onnodig salaris liggen, maar zorg je er ook voor dat je niet te hoog inzet. Te hoog inzetten op salaris kan de opdrachtgever afschrikken.

Klaar om erin te vliegen?

Bekijk ons aanbod aan vacatures of plan een online gesprek met één van onze consulentes. Samen vinden we sowieso een job die perfect bij je past.

Unpublished
Off

Van de schoolbanken naar de werkvloer

Hebt u uw studies stopgezet of afgerond? Schrijf u dan zo snel mogelijk als werkzoekende in bij de VDAB.

  • Stap1

Schrijf u in bij de VDAB. Zodra u ingeschreven bent bij de VDAB, krijgt u hulp bij het zoeken naar een baan. Bovendien begint vanaf uw inschrijving uw beroepsinschakelingstijd te lopen.

  • Stap2

De VDAB helpt u werk te vinden. Meteen na uw inschrijving helpt de VDAB u in uw zoektocht naar werk. U ontvangt niet meteen een uitkering. Daarvoor moet u eerst de 'beroepsinschakelingstijd' doorlopen. Die duurt twaalf maanden.

  • Stap3

Na 12 maanden kunt u een uitkering krijgen. Als u na uw beroepsinschakelingstijd nog altijd werkzoekend bent, dan hebt u mogelijk recht op een inschakelingsuitkering. Het bedrag is afhankelijk van uw gezinssituatie en van uw leeftijd.

 

Unpublished
Off

Recente vacatures

Strategisch Aankoper

Regio Roeselare
Nieuw

Je staat in voor het beoordelen van de huidige leveranciers en maakt afspraken ter verbetering van onze relaties. Je zit hiervoor geregeld samen met de verschillende stakeholders

Ontwerp engineer

Regio Brugge
Nieuw

Als ontwerper machinebouw ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en ontwerpen van machines en systemen.