Persoonlijkheidstest by Oxida

Ontvang een concrete, accurate beschrijving van wie je bent en welk soort carrière het best bij je past.

VOLG ONDERSTAANDE STAPPEN

1. Get Ready

Zorg dat je in een omgeving bent waar je je hierop kunt concentreren.

Het duurt minder dan 12 minuten.

2. Take the test!

Eerlijk antwoorden (eerlijk antwoorden is cruciaal voor een accuraat testresultaat).

Probeer zo weinig mogelijk “neutrale” antwoorden te geven.

3. Get & Share your results

Bekijk jouw volledige overzicht online en bezorg ons jouw persoonlijkheidscode.

(vb: ENFP-T) Stuur een kopie van je mail. Wij zetten je talenten optimaal in om de juiste match te maken.

KLIK HIER OM DE TEST TE STARTEN

Wat meer uitleg...

Ontdek meer over jezelf met de persoonlijkheidstest.

Wanneer je op zoek gaat naar een job is het een goed idee om wat meer inzicht te krijgen in jezelf.

Het gebruik van persoonlijkheidstesten is zeker niet onbekend in het bedrijfsleven. Het fijne aan deze test is dat het door een uitgebreide uitleg een dieper inzicht gegeven wordt aan hoe iemand te werk gaat.

Een stukje achtergrond

Psychologen zijn al jaren bezig om te onderzoeken wat mensen uniek maakt en hoe je de persoonlijkheid kan definiëren. De bekende psycholoog Carl Jung heeft aan het begin van de vorige eeuw onderscheid gemaakt tussen diverse karaktereigenschappen en persoonlijkheidstypen. Volgens hem zijn alle persoonlijkheidstypen in iedereen aanwezig, maar is er een die meer op de voorgrond staat. Op basis van zijn theorie heeft Isabel Briggs Myers de wereldbekende Myers-Briggs Type Indicator ontwikkeld.

De 16 Persoonlijkheidstypen

Volgens het model van Briggs Myers zijn er 16 persoonlijkheidstypen. Deze hebben allemaal iets wat ze uniek maakt. Ben jij meer extravert of introvert? Hoe neem jij beslissingen? Ga jij op je gevoel af of denk je hier juist langer over na en stel jij een plan op? Uiteindelijk komt jouw unieke ‘code’ van 4 letters naar voren die bestaat uit 4 dimensies:

  • Waar richt jij je aandacht op? – Extraversion (E) of Introversion (I)
  • Hoe neem je informatie op? – Sensing (S) of INtuition (N)
  • Hoe neem je beslissingen? – Thinking (T) of Feeling (F)
  • Hoe ga je om met de wereld om je heen? –  Judging (J) of Perceiving (P)

Eenvoudig en online

De test is simpel en in slechts 5-10 minuten online te maken! Het enige wat je moet doen is een aantal stellingen beoordelen op een 7-puntschaal van ‘Eens’ tot ‘Oneens’. De bedoeling is natuurlijk wel dat je eerlijk antwoord geeft. Alhoewel het af en toe best confronterend kan zijn. Aan het eind van de test krijg jij te zien wat je persoonlijkheidstype is met een uitgebreide uitleg. Schrik niet, het is namelijk heel accuraat wat er staat!

Waarom maken werkgevers er gebruik van?

Deze test wordt inmiddels door vele bedrijven ingezet bij de sollicitatieprocedure. Iedereen is uniek en heeft zijn/haar eigen kwaliteiten of talenten. Wij willen deze talenten graag ontdekken om deze zo optimaal mogelijk in te zetten.

Ook wij vinden het belangrijk om te kijken wat jouw sterke kanten en valkuilen zijn. Zo kunnen we jouw talenten volledig inzetten en kom jij op de plek te zitten waar jij bij past.