De 10 meest gebruikte programmeertalen op dit moment.

Java, C en Python blijven de lijst van meest populaire programmeertalen domineren volgens de TIOBE Programming Community-index van december. 

Dit is geen verrassing. Deze talen zijn al jaren de snelst groeiende en meest gebruikte. Maar de ranglijst bevatte 1 nieuwe: Visual Basic van Microsoft. NET, dat op nummer 5 terechtkwam.

De index is een maandelijkse indicator voor de populariteit van coderingstalen. De index wordt gebruikt om te controleren of de skills van ontwikkelaars up-to-date zijn en om een beslissing te nemen welke taal je best gebruikt bij het bouwen van een nieuw softwaresysteem.

Professionele ontwikkelaars denken niet snel aan Visual Basic, omdat het wordt beschouwd als een 'speelgoedtaal', bedoeld voor mensen die net beginnen met programmeren. Er zijn echter veel programma's en toepassingen geschreven in Visual Basic. Veel Kmo’s hebben applicaties ontwikkeld met Visual Basic omdat het net eenvoudig te leren is.

Visual Basic .NET stond vorig jaar op de 7de plaats en het klom naar plaats 6 in februari. Ondanks zijn hoge rangschikking deze maand is het waarschijnlijk dat de taal wel op enig moment weer in populariteit zal afnemen, melden analisten.

TOP 10 populairste programmeertalen:

  1. Java
  2. C
  3. Python
  4. C++
  5. Visual Basic .NET
  6. C#
  7. JavaScript
  8. PHP
  9. SQL
  10. Objective-C

Bron: Tiobe-Index (Bekijk hier de volledige lijst) 
 
Op zoek naar een functie als ontwikkelaar? Bekijk hier al onze vacatures.