De 5 best betaalde technische jobs waar je in 2019 voor kan solliciteren

Cybersecurity zal de bestbetaalde technologische baan in 2019 zijn.

Dit is niet verrassend, aangezien 50 tot 90% van alle bedrijven een cyberaanval meemaakten in 2018, terwijl spraakmakende inbreuken de enorme reputatie-, juridische en financiële risico's aantoonden waarmee organisaties nu worden geconfronteerd. (Facebook) Ondertussen trad in de EU de GDPR-wetgeving in werking, waardoor een bedrijf dat zaken doet, moest voldoen aan nieuwe privacyregels.

De technische markt ervaart momenteel ook een tekort aan cybersecurity-professionals, met naar schatting 3,5 miljoen openstaande posities in de sector tegen 2021, en millennials die geen interesse toonden in het betreden van het veld. Dit heeft geleid tot zowel verhoogde vraag als beloning voor mensen met de juiste skillset.

Cybersecurity is van cruciaal belang geworden en werkgevers zijn op zoek naar kandidaten met ervaring op het gebied van network security, endpoint security, malware analysis and encryption technology, door de "war on talent", zoeken bedrijven naar oplossingen zoals training op de werkplek en betrekken ze gespecialiseerde recruiters bij het invullen van hun vacatures. 

Dit zijn de 5 meest gevraagde en best betalende technische banen voor 2019, gebaseerd op gemiddelde salarissen, het percentage van de jaarlijkse salarisverhoging en het totale aantal vacatures:

1. Cybersecurity-ingenieur

Gemiddeld salaris: €123.000 

Een cybersecurity-ingenieur werkt om de gegevens en andere assets van het bedrijf te beschermen tegen hackers en andere kwaadwillende partijen.

2. Systeembeheerder

Gemiddeld salaris: €115.000

3. IT-auditor

Gemiddeld salaris: €114.000

4. Software-ingenieur

Gemiddeld salaris:€111.000

Een software engineer manager leidt een team dat is belast met het ontwikkelen, onderzoeken en testen van de software van het bedrijf. Dit is een cruciale rol in elk bedrijf dat software bouwt of onderhoudt.

5. Software architect

Gemiddeld salaris: €110.000

Een software-architect is verantwoordelijk voor het instellen van het algemene plan en de strategie voor het uitvoeren van bouwsoftware. Je moet technisch zijn voor de rol, maar je bepaalt echt het tempo en de doelen voor andere teams van ontwikkelaars.

Deze technische banen werden meer dan tweemaal zo vaak online geplaatst als andere banen. De gemiddelde salarissen voor deze rollen stijgen sneller dan bij andere functies in de IT-categorie, waarbij die van cybersecurity-ingenieurs het hoogst stijgt.