De 5 snelst groeiende carrières in groene energie.

Toen de brandstofprijzen aan het begin van de 21e eeuw omhoogschoten, werd de wereld geconfronteerd met een onaangename realiteit: onze primaire energievoorziening (fossiele brandstoffen) is onstabieler dan sommigen van ons dachten. Fossiele brandstoffen zijn eindig en afhankelijk van markt-, politieke en geologische trends.
 
Met toenemende overheids- en particuliere financiering voor hernieuwbare energie explodeert de industrie als geheel en daarmee het aantal potentiële banen in de groene energiesector.
 
Het is een enorme markt, zonne-energie, windenergie, geothermische energie, biobrandstoffen en waterkracht. Onderzoek en ontwikkelingen zijn volop aan de gang en de implementatie van technologieën voor hernieuwbare energie neemt met de dag toe.

Het is niet gemakkelijk om in een ontwikkelende sector op zoek te gaan naar de juiste baan.

Om het proces te vereenvoudigen, geven we hier 5 van de meest gevraagde, snelst groeiende carrières in groene energie.

 

Nummer 5: Ingenieurs

Ingenieurs lossen problemen op en ontwikkelen technologieën. In verschillende technische branches zoals elektrische, chemische, milieu-, hydrologische, mechanische, ruimtevaart, biomedische en biochemische engineering, om er maar een paar te noemen.
 
Bij hernieuwbare energie neigt engineering naar het mechanische, elektrische en ecologische aspect, hoofdzakelijk in onderzoek en ontwikkeling.
 
Ingenieurs ontwerpen hydro-elektrische dammen, zonnecellen en windturbines. Ze ontwerpen de systemen die de elektriciteit van het windpark, de dam of het zonneveld naar de elektriciteitscentrale voeren. Ze bedenken manieren om maïs in ethanol te veranderen, zon in heet water, stortgas in groene brandstof.
 
Voor degenen die kiezen voor een technische carrière, bestaan ​​eindeloze functies in groene-energie en specialitaties, waardoor engineering aantrekkelijk wordt voor een breed scala van mensen met verschillende talenten en interesses.
 

Nummer 4: Landbouw

In de nieuwe energie-economie zal landbouwgrond energiebronnen blijven leveren voor mensen. Meer en meer kweken landbouwers voedsel niet voor de keukentafel, maar  voor auto's en wasdrogers.
 
Bio-energie is een snelgroeiende sector in de hernieuwbare energie. Mensen die op zoek zijn naar een carrière in groene stroom, kunnen naar een van de oudste beroepen kijken om de kost te verdienen.  
  
 

Nummer 3: Zonne-energie

 

Een carrière als installateur van zonnepanelen?

Het verwarmen van water met zonne-energie is zonder meer kostenefficiënt. Het gebruik van zonneboilers groeit, en is al standaard in sommige landen, zoals Israël. Voor een carrière in zonne-energie, is het hebben van een constructie, mechanische achtergrond of elektrische achtergrond een goede start.
 
 

Nummer 2: Windmolen-parken

 
Windparken blijven opduiken en verzenden relatief schone stroom naar het elektriciteitsnet. Met het toenemende succes van offshore windmolenparken kan de industrie alleen maar groeien.
 
Degenen die het talent hebben om deze projecten te mogen uitwerken, kunnen enorm veel succes hebben in de hernieuwbare energiesector.
 
Als je de drive hebt om het voor elkaar te krijgen, kan windmolenparkontwikkeling een interessante keuze zijn.
 
Wind speelt een belangrijke rol bij het reduceren van kool- en kernenergie. Dat alleen al maakt windenergieontwikkeling tot een top sector in hernieuwbare energie.

Nummer 1: Windturbine installateur
 

Naarmate het aantal windmolenparken blijft groeien (en groeien en groeien), is er een groot aantal werknemers nodig om de enorme turbines die de elektriciteit opwekken te leveren, in te richten en te onderhouden. Die bladen van 30 tot 60 meter zorgen niet voor zichzelf.
 
Het technische aspect van windenergie, inclusief fabricage, installatie en onderhoud, is een enorm groeiend veld. Net als bij zonne-energie hebben windenergiebanen een breed scala aan loonschalen, afhankelijk van ervaring en specialiteit.
 
 
In de sector hernieuwbare energie zijn er uitdagende jobs te vinden. Tenzij fossiele brandstoffen plotseling een onbegrensde, volledig toegankelijke bron worden die stroom kan produceren zonder een negatieve impact op het milieu, zal het toepassen van groene energie alleen maar groter worden. Dat betekent relatieve werkzekerheid. Tegenwoordig is dat geen kleinigheid.
 
Heb je nog vragen? Of wil je meer weten hoe wij jou kunnen helpen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.