Ine vertelt over haar ervaring als HR-Business partner bij SMO.

Ine stond bij SMO in voor het volledige rekruteringsproces ter overbrugging van de aanstelling van hun nieuwe interne HR-Manager. Onder andere het coördineren van de instroom, gelijkstemmen van de verschillende partners en advies bezorgen omtrent de interne communicatie van het rekruteringsproces waren enkele van haar taken.

Hoe kwam de samenwerking met SMO tot stand?

Ik had een kandidaat via mail voorgesteld voor de vacature Automation Engineer en nam daarna telefonisch contact op met Sander, de zaakvoerder van SMO. Ik hoorde al snel aan de telefoon dat het extreem druk was. “Het ziet er een goede kandidaat uit Ine, maar ik verdrink in het werk en heb moeite om alle kandidaten op te volgen.” Ik voelde een nood en ging hier wat dieper op in.

Ze hadden een nieuwe interne HR-manager aangeworven, maar die kon pas 1 maand later opstarten. SMO had die periode een acute nood aan iemand die het volledige HR-proces op zich kon nemen. Ik liet weten dat wij als HR-business partner bedrijven helpen ontzorgen. Dit kan ter overbrugging tot de nieuwe interne HR-Manager alles kan overnemen. Na het afstemmen van de noden, ging ik langs voor een intake gesprek.

Hoe ga je te werk als HR Business partner?

Na een grondige kennismaking ter plaatse met de zaakvoerder bespreken we de noden, overlopen de openstaande vacatures en maakte ik kennis met het team. Ik stelde een takenpakket samen met de dringendste zaken die zeker opgevolgd/aangepakt moesten worden.

Wegens de groei van het bedrijf zochten ze dringend nieuwe medewerkers. Ze hadden 6 openstaande vacatures. Wekelijks rapporteerde ik en nam ik contact met de zaakvoerder. Ik ga te werk als een echte in-house HR Manager. Als het te druk is en er is geen interne HR-verantwoordelijke, belandt HR hierdoor soms jammer genoeg snel op een stapel “to-do”.

Helpen ontzorgen

De eerste maand heb ik alles van hun HR-proces in handen genomen. In die maand zijn er 2 nieuwe werknemers gestart (2 van de 6 vacatures ingevuld) en 2 jobstudenten begonnen.

Nu ondersteun ik de nieuwe interne HR-verantwoordelijke bij al haar taken en vragen terwijl ze zich inwerkt in het bedrijf. Zo help ik met de structuur en geef tips en advies in verband met de technische (specifieke) sector.

Als ik Ine vraag om iets te doen is dat zeker gedaan en zelfs meer! Het is een ontlasting dat ze ons helpt tijdens deze hectische periode. Ik kan haar vertrouwen en wanneer ik een opdracht doorgeef, kan ik erop rekenen dat het in orde is.” 

Sander; Zaakvoerder SMO

Oxida, jouw HR - Business Partner

Herken je deze situatie? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Een HR-Business partner levert een bijdrage aan het succes van jouw organisatie.

Een HR-specialist op maat van jouw bedrijf

Wij voorzien jouw organisatie van een HR-specialist die een praktisch en strategisch HR beleid kan uitwerken, of ondersteuning kan bieden aan de HR manager op maat van jouw bedrijf. Bij de opstart van een project voorzien wij éénzelfde contactpersoon. Dit zorgt meteen voor een persoonlijke insteek & continuïteit van het project. Tijdens een intake gesprek kunnen wij de probleemstelling in kaart brengen en een gepaste oplossing voorzien, dit steeds rekening houdend met de heersende bedrijfscultuur.

Op zoek naar een HR-business partner? Neem contact met ons op

Recente vacatures

Maintenance Supervisor

Regio Antwerpen
Nieuw

Je plant, coördineert en superviseert de werkzaamheden van de techniekers én externen/ derden, zodanig dat werken veilig, ordelijk, kwalitatief en met respect voor milieu uitgevoerd worden zonder vertraging of nutteloos tijdsverlies.

Nieuw

Als werkvoorbereider werk in je een klein team aan het operationeel houden van kritische overheidssystemen op de windmolenparken.

Technical Support Medewerker

Regio Veurne - Nieuwpoort - Diksmuide
Nieuw

Als Technical Support Medewerker ben je een essentieel onderdeel van ons team, waarbij je verantwoordelijk bent voor het leveren van hoogwaardige technische ondersteuning aan onze klanten. Je zult nauw samenwerken met het ervaren engineeringsteam om klanten te helpen bij het oplossen van technische problemen en het optimaliseren van de prestaties van de machines.