“Your time on Facebook” Hoeveel tijd spendeer jij op Facebook?

Facebook maakt dashboard met timer voor gebruik beschikbaar.

 

Facebook heeft zijn 'Your Time On Facebook'-dashboard uitgebracht. 15 weken na de aankondiging is het zover. De tool geeft inzicht in de tijd die je op het sociale netwerk doorbrengt. Je kan een limiet instellen, waarbij je een melding krijgt als deze bereikt is.

Facebook kondigde de komst van het dashboard begin augustus aan, waarbij het bedrijf zei dat deze 'binnenkort' beschikbaar zou komen in de app. Dat gebeurde uiteindelijk dinsdag, schrijft TechCrunch na een melding op Twitter.

De tool toont hoeveel minuten je doorbrengt op het sociale netwerk tijdens de verschillenden dagen van de week. Je kan het instellen via settings & privacy -  Your time on Facebook.

Je stelt in hoeveel minuten je per dag wil doorbrengen op Facebook. De app stuurt een herinnering als dat aantal bereikt is. Je kan deze reminder natuurlijk ook negeren. Vorige week maakte Instagram zijn vergelijkbare tool voor het bijhouden van de activiteit beschikbaar.

Steeds meer techbedrijven bieden gereedschap waarmee gebruikers de tijd die ze aan hun diensten besteden kunnen beheren, na kritiek over de verslavingsgevoeligheid van veel diensten.
Zo heeft Apples iOS 12 Schermtijd en voorziet Google Android van een Digital Wellbeing-dashboard.

Hopelijk geeft Facebook in de toekomst het dashboard meer nuance, zodat we niet alleen de tijd kunnen volgen, maar ook waaraan we die tijd besteden.

Heb je nog vragen? Of wil je meer weten hoe wij jou kunnen helpen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.