Oxida, jouw HR - Business Partner

Strategisch HR-advies voor jouw onderneming

Als HR-Business Partner bekijken we jouw persooneelsafdeling van buitenaf. We ondersteunen en sturen bij waar nodig.

Een HR-specialist op maat van jouw bedrijf

Wij voorzien jouw organisatie van een HR-specialist die een praktisch en strategisch HR beleid kan uitwerken, of ondersteuning kan bieden op maat van jouw bedrijf. Bij de opstart van een project voorzien wij éénzelfde contactpersoon. Dit zorgt meteen voor een persoonlijke insteek & continuïteit van het project. Tijdens een intake gesprek kunnen wij de probleemstelling in kaart brengen en een gepaste oplossing voorzien, dit steeds rekening houdend met de heersende bedrijfscultuur. 

Een HR-Business partner met kennis van de arbeidsmarkt

Een HR business partner levert een bijdrage aan het succes van de organisatie door rekening te houden met de doelstellingen van de organisatie. HR-professionals moeten tegenwoordig weten wat er buiten de organisatie leeft en in welke mate de economie van invloed is. Gezien de steeds veranderlijke arbeidsmarkt kan dit meteen een meerwaarde betekenen. 

een HR-business partner nodig? Neem contact met ons op

Waarom kiezen voor een HR-Business partner? 

A| Tijd winnen zonder de controle te verliezen 

Payroll, hr en personeelsadministratie, het zijn tijdrovende en complexe processen. Laat het over aan specialisten, zonder de controle te verliezen. Kortom, we dragen bij aan betere prestaties van jouw bedrijf via technologie en uitgebreide expertise en relevante inzichten uit data. Zo krijg jij de (adem)ruimte om je medewerkers optimaal te ondersteunen in hun werk. Zodat zij op hun beurt niet alleen sterke prestaties neerzetten, maar dat bovendien naar volle tevredenheid doen.

B| HR-processen aanpassen - updaten

Werknemers wilen hun work-lifebalans zelf meer in handen nemen. We mogen straks 'personeel' uit ons jargon schrappen en hebben het beter over 'werknemers'. Arbeidsvoorwaarden en -contracten worden immers zó flexibel dat niet iedereen deel van het personeel is, maar toch voor het bedrijf werkt. Bedrijven zullen beter moeten nadenken over welk type werknemers ze nodig hebben, hoe die werknemers willen werken en zich vervolgens afvragen hoe ze daar het beste op inspelen. Gevolg: organisaties moeten ook hun hr- en payrollprocessen flexibeler maken- aanpassen om mee te kunnen met deze nieuwe, veranderlijke werkelijkheid.

C| Strategisch retentiebeleid 

Via een acht-stappen-proces pakken we verloop op een strategische wijze aan en anderzijds laat het HR een rol van betekenis door het laten berekenen van de Return on Investment‘ van de vooropgestelde retentiemaatregelen. Een gemotiveerde medewerker op de juiste plaats zorgt voor groei in je bedrijf. Haal het beste uit je medewerkers naar boven en zet hun inzet om in groei voor je bedrijf.

Graag meer info? Neem contact met ons op

De schakel tussen het management en de werknemers.

We ondersteunen bij het bepalen van de organisatiestructuur, een optimale bezetting en procedures omtrent rekrutering en selectie.
We coachen en begeleiden leidinggevenden en medewerkers in het evaluatieproces en bieden ondersteuning in het kader van mobiliteit en loopbaanvraagstukken.
We zien toe op de naleving van de sociale wetgeving, het sociaal zekerheidsrecht en de fiscale wetgeving.

Sociaal – juridische ondersteuning:

Als onderneming en de steeds wijzigende wetgevingen is het vaak niet makkelijk hier zicht op te hebben, wij gaan in samenspraak op zoek naar de meest geschikte oplossing.

  • Nazicht arbeidsregelement
  • Opstellen van Policy’s (wagen, gsm, roken)
  • Outplacement ( wat zijn de regels?)
  • GDPR
  • Algemene sociale wetgeving
  • Loonbeleid
  • Retentiebeleid