In 2021 hielpen we 15 50-plussers aan een nieuwe uitdaging!

Van alle vormen van discriminatie op de arbeidsmarkt, blijkt die op leeftijd waarschijnlijk het meest hardnekkig. In een recent Brits onderzoek kwam de leeftijd van de beslissers over werving en selectie hierbij ter sprake. (te) Jonge recruiters zouden ouderen namelijk het meest over het hoofd zien.

Toen wij van Oxida dit onderzoek lazen, hadden wij toch enkele bedenkingen bij deze stelling.

In de IT-en techsector blijkt net uit hetzelfde onderzoek dat 41% van deze bedrijven openstaan voor 50-plussers. Wat ook meteen afrekent met het vooroordeel dat oudere werknemers minder digitaal of technisch onderlegd zouden zijn.

We zijn dan ook trots dat we vorig jaar met ons jong team 15 50-plussers aan een nieuwe uitdaging hebben geholpen.

Vertrekken vanuit de kandidaat

Bij Oxida vertrekken we vanuit jouw profiel. Ongeacht je leeftijd, gaan we ijverig op zoek naar een nieuwe uitdaging die bij je matcht. Bij Oxida worden ouderen niet over het hoofd gezien. We hebben verschillende senior vacatures en management functies waar een volwassen profiel gewenst is.

De beste werkplek is die met een multigenerationeel personeelsbestand. Hierdoor ontstaat een cultuur van inclusie en diversiteit.

Het probleem (h)erkennen

We ontkennen niet dat het probleem bestaat, maar leeftijdsdiscriminatie uit zich op verschillende manieren. Tijdens een aanwervingsproces geeft een bedrijf bijvoorbeeld aan op zoek te zijn naar ‘energieke, frisse of flexibele’ medewerkers. Door dit soort subtiele hints word je als oudere werknemer ontmoedigd om te solliciteren. Wanneer op de website van het bedrijf enkel jong geweld wordt afgebeeld, ben je als oudere werkzoekende niet snel geneigd om er te solliciteren.

50-plussers worden helaas minder snel aangenomen dan hun 20-jarige collega’s. Het probleem is vooral te wijten aan het gebrek aan opleiding.

Elk bedrijf zou opleidingen moeten aanbieden, daardoor kun je je kennis regelmatig opnieuw bekijken. En dat zorgt voor een hogere werktevredenheid.

Oudere werknemers zijn loyaal

Oudere werknemers zijn nu eenmaal loyaler en daardoor ook meer bereid om zich te verbeteren. Ze kennen het bedrijf vaak ook door en door en zijn daardoor bijvoorbeeld geschikter voor promoties of managementfuncties.

 

Ga voor meer amai in jouw carrière met Oxida! Ben je zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging of een carrièreswitch? Ook als 50 plusser ben je meer dan welkom!

Neem contact met ons op

Recente vacatures

Reliability Engineer

Regio Waregem
Nieuw

Je ontwikkelt en implementeert proactieve onderhoudsstrategieën om de betrouwbaarheid van onze apparatuur te verbeteren.

Product Manager

Regio Menen - Wervik - Moeskroen
Nieuw

Je bent verantwoordelijk voor het lanceren en op de markt brengen van onze nieuwe producten.