Naomi Huysse, onze CEO aan het woord!

Als zaakvoerster van een kleine KMO denk ik dat het belangrijk is om ook na te denken over:

  • Waarom doen wij wat we doen?
  • Wat is de core van de onderneming
  • en voor welke waarden staan wij?

Ikzelf ben al van kleins af aan zeer ondernemend, sociaal & alert. Vrijheid was voor mezelf zeker van belang en ik had nood aan een cultuur waarin ik kon groeien zonder de essentie uit het oog te verliezen.

Na de middelbare studies koos ik dan ook voor avontuur & was ik een tijd actief in het buitenland. Deze ervaring heeft me op emotioneel vlak doen groeien & mijn mensenkennis was in no time op peil.

Ik had al snel begrepen iets met mensen te willen doen en mijn empathisch vermogen zou me hierbij helpen. Door deze eigenschap zit ik vaak op dezelfde golflengte als mijn gesprekspartner.

Als job & studie koos ik dan ook iets gerelateerd aan mijn karakter & had ik snel een job in de HR sector. Na meer dan 8 jaar actief te zijn binnen selectiekantoren, nam het ondernemerschap het over en zette ik door om een eigen kantoor op te richten.

1 ding was zeker: ik zou dit anders aanpakken.

Wat is de essentie van HR? Waarom doen wij dit? Door deze vragen luidop te stellen kwam ik bij: Technical HR Experts. Ik zou me richten op een niche markt omdat je niet in alles kan uitblinken.

Op die manier kon ik kwalitatief zowel de klant als kandidaat te hulp zijn. Ik wou het persoonlijk aanpakken en met een eventueel klein team zeer gefocust en gericht werken.

Hiernaast wil ik de klant kunnen ondersteunen in de probleemstelling die zich vandaag voordoet: retentie? Hoe pak ik millenials aan? Hoe pak ik ontslag aan?

Kortom: hoe bieden wij een totaaloplossing binnen HR, zonder met de natte vinger te werken en op deze manier een lange termijn relatie met de klant op te bouwen.

Na bijna 4 jaar zitten wij in een sterke groei en wil ik met de juiste & professionele medewerkers mijn verhaal verder uitbouwen.

Naast onze R&S afdeling, is onze social media afdeling ook actief. Dit weer vanuit het standpunt om de klant te helpen in het vinden van hun “kapitaal” = de mens!

Het totaalconcept biedt zuurstof aan een bedrijf, zuurstof om te groeien en dit op een goede manier en met de juiste mensen.

Hiermee is meteen onze naamswijziging een feit: OXIDA!

Recente vacatures

Tekenaar Metaal

Regio Dendermonde - Wetteren
Nieuw

Je takenpakket bestaat uit het zelfstandig tekenen van ( fijn ) plaatwerk – ontvouwingen, samenstellingstekeningen-lasconstructies, tekeningen ter goedkeuring

Reliability Engineer

Regio Waregem
Nieuw

Je ontwikkelt en implementeert proactieve onderhoudsstrategieën om de betrouwbaarheid van onze apparatuur te verbeteren.

Software engineer

Regio Roeselare
Nieuw

Samen met je collega software engineers ben je verantwoordelijk voor de programmatie van onze elektrische bussen. Aangezien deze custom-made gemaakt worden voor onze klanten in binnen- en buitenland, is geen project hetzelfde.

Productieplanner

Regio Oostende
Nieuw

Je plant de onderhoudstechniekers (rekening houdend met hun competenties) in met oog op een maximale efficiëntie en een minimum aan dode tijden. Bij allerlei onvoorziene omstandigheden, stuur je deze planning bij

Project Manager

Regio Ieper - Poperinge
Nieuw

Leiden van innovatieprojecten: Je hebt de leiding over één of meerdere innovatieprojecten, gericht op het automatiseren van processen. Waar voorheen manueel werk gebeurde, zorg jij dat dit zo veel mogelijk automatisch kan. Hiervoor maak je je nieuwe technologieën eigen. Zo kunnen we ons concurrentieel voordeel verder uitbouwen. Bijvoorbeeld: door het toepassen van Artificiële Intelligentie, het POWER platform, of andere.