Rij mee door de tunnel van Elon Musk’s Boring Company. Totally not boring! (video)

Door Kristof Winckelmans
 
The Boring Company, na Tesla en SpaceX het derde geesteskind van de Amerikaanse visionair Elon Musk, heeft zopas zijn allereerste project afgerond. Het gaat om een 1,8 kilometer lange ‘testtunnel’ in het Californische Hawthorne, waar het hoofdkantoor van het bedrijf gevestigd is.

De ervaring met de Dugout Loop-tunnel zal vooral gebruikt worden om het boorproces verder te verfijnen en het tunnelsysteem verder op punt te zetten.

Nadien droomt Musk van een ondergronds tunnelnetwerk onder elke grootstad, waar goederen en personen aan snelheden tot 250 km/u van A naar B zullen kunnen reizen.

Met een prijskaartje van zo’n 10 miljoen dollar heeft Musk alvast aangetoond dat tunnels boren niet noodzakelijk een extreem dure operatie hoeft te zijn: een vergelijkbaar project, gerealiseerd met de traditionele technieken, zou vandaag ruim 1 miljard dollar kosten.

Recente vacatures

Nieuw

Met jouw passie voor techniek en sterke administratieve skills behartig je jouw dossiers van A – Z en dit uiterst accuraat.

Technical Engineer

Regio Kortrijk
Nieuw

Als technical engineer ben je de drijvende kracht achter de succesvolle montage en installatie van onze op maat gemaakte machines bij klanten wereldwijd.

Nieuw

Het beheren en verder ontwikkelen van onze CAD/CAM-catalogi met standaard keukencomponenten en ervoor zorgen dat ontwerpen nauwkeurig worden gedocumenteerd.