Van Technical HR Experts naar Oxida. The reason why!

 

2019 bracht heel wat nieuwe voornemens en vooruitzichten met zich mee.

Voor Oxida betekende dit vooral de start van een nieuw hoofdstuk. Onze naam veranderde van Technical HR Experts naar Oxida. Deze naamsverandering kwam natuurlijk niet zo maar. Oxida is meer dan een selectie en rekruteringskantoor. Wij willen onze klanten: zowel kandidaten als bedrijven zoveel mogelijk ondersteunen waar nodig tijdens het volledige rekruteringsproces.

Naast rekrutering en selectie bieden we voor werknemers loopbaanbegeleiding of extra ondersteuning tijdens het sollicitatieproces. Voor werkgevers hebben we een nieuwe social media business unit opgebouwd.

Waarom we gestart zijn met bedrijven te helpen in hun online verhaal is heel simpel te verklaren: Social media zijn al lang geen trend meer, maar een stevige digitale communicatietool voor iedere onderneming ongeacht de sector.

In de wereld waarin we nu leven blijft technologie zich steeds ontwikkelen en leven we steeds meer online. We verwachten dat we 24/7 in contact kunnen staan met de bedrijven waarvan we meer informatie willen. Krijgen of vinden we die informatie niet onmiddellijk terug, haken we af en zoeken we hetzelfde soort product/dienst bij een ander bedrijf.

"Dit is echter niet anders wanneer we op zoek zijn naar een nieuwe job. Hebben we de keuze voor een gelijkaardige job bij een bedrijf die veel aantrekkelijker oogt om voor te werken, dan is de keuze snel gemaakt."

Dit merkten we namelijk zelf op tijdens de candidate journey die een sollicitant aflegt. Doorheen het proces haakten kwalitatieve kandidaten af wegens "not knowing enough" - het niet kennen van het bedrijf / de cultuur /  de expertise.

Door de lage werkloosheid is het veel moeilijker geworden om vacatures snel en efficiënt in te vullen.

Er moet op zoek gegaan worden naar latent werkzoekenden en laat hen net te vinden zijn online. Daarnaast is de online aanwezigheid ook belangrijk om de nieuwe generatie te bereiken.
Wanneer je als bedrijf hier niet op inspeelt dan sla je de bal volledig mis.

Vergis je niet, aanwezig zijn is niet genoeg. Je online verhaal vraagt een doordachte strategie 

Anders bereikt je boodschap hoogstwaarschijnlijk de verkeerde doelgroep en verliest de boodschap zijn waarde.

De meerwaarde van social media voor je bedrijf en hoe wij dit inzetten lees je op onze social plan pagina of via volgende link: https://www.oxida.be/nl/social-plan

De strategie die wij bepalen voor de online communicatie onderbouwen we door data driven recruitment. We bezitten de nodige tools en software die ons meer inzichten verschaffen in de volledige candidate journey.

Hoe wij data driven recruitment toepassen bij Oxida lees je hier.

 

 

Wil je niet achterblijven op de concurrentie en meestappen in een digitaal verhaal? Of heb je vragen voor één van onze social media experts?

Aarzel dan niet om ons te contacteren via onze contactpagina of door een mail te sturen naar socialmedia@oxida.be.

Recente vacatures

Operations Manager

Regio Aalter - Deinze
Nieuw

Een visie en strategie uitwerken binnen onze operations waarbij je de richting bepaalt en de weg ernaartoe uitstippelt. Je vertaalt die visie en strategie naar het team. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de operationele werking.

Nieuw

Met jouw passie voor techniek en sterke administratieve skills behartig je jouw dossiers van A – Z en dit uiterst accuraat.

Baliemedewerker

Regio Kortrijk
Nieuw

Na een intense inwerkperiode ben je vertrouwd met onze organisatie, producten en klanten. Met deze nieuwe bagage versterk je ons hands-on team.

Productieleider

Regio Sint-Niklaas - Lokeren
Nieuw

Leiden en coördineren van de dagelijkse productieactiviteiten in overeenstemming met de bedrijfsdoelstellingen.