Recruitment & selection

Selectie met inzet op een persoonlijke aanpak

Medewerkers willen steeds blijven evolueren in hun loopbaan en dit binnen een groeiende en dynamische onderneming.
Maak gebruik van ons portfolio aan technische kandidaten om snel & eenvoudig aan te werven

Kandidaten komen graag terecht bij een werkgever waar hun talenten verder ontplooid worden en waar ze flexibiliteit en waardering ervaren.
Met andere woorden: Work-Life in de goede verhouding met een lifelong employability in hun achterhoofd.

Wij zorgen voor de juiste persoon op de juiste plaats. 

Neem contact met ons op

 

Data Driven Recruitment

Slim & gericht rekruteren:

1. INTAKE: Onze postings zijn zeer effectief omdat wij de kandidaten die aan de criteria voldoen, gericht kunnen targetten met onze software en tools. Na een grondig intake gesprek, vaststelling van de wervingsvraag en inzicht in eerdere inspanningen brengen we de gewenste doelgroep in kaart. 

2. RESEARCH: Door middel van online research en talent sourcing (eigen databank) maken wij een selectie van de gewenste profielen. 

3. SCREENING: Het persoonlijk benaderen en enthousiasmeren van gekwalificeerde kandidaten voor jouw organisatie en vacature(s). Dit is van belang om de kandidaat op een zo juist mogelijke manier aan te spreken & zijn/haar interesses te achterhalen. Vaak doen we dit in combinatie met de juiste employer brand omdat mensen afhaken door "not knowing enough" - het niet kennen van jullie bedrijf / cultuur / expertise.

4. SUCCES: Aan de hand van al deze data kunnen wij snel inspelen op de nieuwe trends en deze best practices gebruiken in onze strategie. Deze werkwijze geeft een garantie op succes en een zeer juiste talent aquisition. Op deze manier trekken wij niet alleen kwalitatieve, maar ook nog werkende kandidaten aan.

Neem contact met ons op

Wanneer kiezen voor werving & selectie?

Werving & selectie is de recruitment oplossing voor het invullen van lastige, moeilijk in te vullen vacatures.

Vaak gaat het om functies waarvoor je zelf of jouw eigen HR-verantwoordelijke niet de tijd hebben om proactief op zoek te gaan naar geschikte kandidaten.
Bekijk hier onze 3 methodes

Indien het gaat om vacatures waar je specialisten (technische profielen) of schaarse professionals (management) voor nodig hebt, kies je best voor een samenwerking met een selectiekantoor. Werknemers die bij een ander bedrijf werkzaam zijn, het daar naar hun zin hebben, gaan niet zomaar op uw vacatures reageren. Dit terwijl 75% van de mensen passief op zoek zijn naar een nieuwe baan of hiervoor open staan. 

Oxida heeft de optie DEDICATED SEARCH en hierbij nemen wij zowel de selectie als werving van de kandidaat volledig uit handen. Werving en selectie betekent hetzelfde als recruitment en is het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de meest geschikte kandidaten voor jouw bedrijf en vacatures. De 2 termen worden vaak in een adem genoemd, maar werving en selectie zijn tegengestelde begrippen. Waar het bij werving draait om het vergroten van bereik en conversie (zo veel mogelijk sollicitanten), gaat het bij selectie om het uitselecteren, het verkleinen van de aantallen (alleen de beste sollicitanten)

Wij zijn gespecialiseerd in vacatures voor ingenieurs, IT'ers & technische profielen. Onze consultants hebben ervaring met jullie specifieke technische vereisten. Wij werken dagdagelijks met technische profielen & kunnen ook helpen bij een duidelijke functieomschrijving indien nodig, het is een adviserende rol die we hierin proberen voor de dag te leggen. Online kan een bepaalde titel / verwoording voor meer instroom zorgen. Wij beschikken dan ook over een grote talentpool en een natuurlijke instroom van de gewenste profielen.

Wanneer je kiest voor dedicated search verzorgen we ook de creatie en optimalisatie van content (wervingsteksten en job-advertenties) en job marketing (gerichte verspreiding van deze content).