5 evoluties in het wervings- en selectieproces na corona

1. Online sollicitatiegesprekken

De eerste sollicitatiegesprekken gaan meer en meer digitaal door. Dit is een trend die beide partijen ten goede komt doordat tijd en geld worden bespaard. Videogesprekken kunnen vele vormen aannemen, van vooraf opgenomen videosollicitaties tot live videogesprekken. Ze worden vaak gebruikt in plaats van telefonische interviews, omdat ze het bedrijf in staat stellen letterlijk een beter beeld te krijgen van de persoonlijkheid en de communicatievaardigheden van de kandidaat.

2. Geautomatiseerde selectieprocessen

Geautomatiseerde selectieprocessen komen vaker voor dan ooit tevoren. Dat geldt vooral voor de eerste ronde van het selectieproces, die vaak op basis van harde criteria is. Hierbij kan je denken aan het bezit van een rijbewijs, een diploma of specifieke kennis. Dat is een goede zaak, want het vermindert de wervingsselectie die tijdrovend en arbeidsintensief kan zijn.

3. Telewerk

Vroeger werd telewerk gezien als een extraatje dat bedrijven aan bepaalde werknemers aanbieden. Nu is het de norm aan het worden. Veel bedrijven kunnen perfect een deel van het werk online uitvoeren. Dit betekent dat de locatie er niet meer zoveel toe doet en dat talent van overal kan worden aangetrokken om voor een bedrijf te werken.

 

4. Autonomie & flexibiliteit

Flexibiliteit en autonomie van werknemers zijn cruciaal geworden na corona. Het is belangrijk voor de onderneming dat werknemers even efficiënt thuis als op kantoor kunnen werken. Dit vermindert stress en leidt tot een hogere werktevredenheid, wat op zijn beurt leidt tot een grotere motivatie.

5. Work-lifebalance

Het evenwicht tussen het werk en ons privéleven is belangrijker dan ooit. Je wil er mee voor zorgen dat jouw werknemers de tijd hebben om voor zichzelf en hun gezin te zorgen. Maar ook dat je de productiviteit op de werkplek maximaliseert. Dat betekent dat je jouw werknemers de flexibiliteit moet bieden die ze nodig hebben om op beide gebieden te doen wat nodig is. Geef ze de mogelijkheid om hun dag te beginnen en te eindigen wanneer dat voor hen zinvol is, zolang hun werk op tijd klaar is en ze de deadlines halen.

Ben jij ook op zoek naar de volgende stap in je carrière of op zoek naar je eerste uitdaging? Laat ons een eerste video call voor een kennismakingsgesprek inplannen.

Recente vacatures

Customer Success Manager

Regio Kortrijk
Nieuw

Het is jouw missie om onze klantentevredenheid te optimaliseren en om onze werking naar een hoger niveau te tillen. Als Customer Succes Manager ben je verantwoordelijk voor het volledige reilen en zeilen binnen het Customer Success team. Hiervoor sla je de handen in elkaar met onze Head of Customer Experience, de Customer Service Manager en het sales- en marketingteam.

Nieuw

Als Senior Customer Advisor sta je in voor zowel de mondelinge communicatie via de inbound en outbound telefonie als voor de schriftelijke correspondentie. Een degelijk aanpassingsvermogen is een must. We passen onze stijl van communiceren aan de gesprekspartner aan.

Teamleader Paint

Regio Brugge
Nieuw

Als Teamleider paint ondersteun je de Operational Unit Manager voor verschillende organisaties in de paint.

Technieker Machinebouw

Regio Geraardsbergen
Nieuw

Voor Incomec, een Belgisch bedrijf dat al meer dan 30 jaar innovatieve machines voor de voedingsindustrie ontwikkelt, assembleert en installeert zijn we op zoek naar een technieker. De machines worden ontwikkeld met focus op gezonde snacks. Incomec is je misschien niet bekend, maar de producten die geproduceerd worden op hun machines des te meer. Denk aan gezonde snacks zoals popped chips, rijstwafels en andere gezonde snacks die je in de winkelrekken terugvindt. De klanten zitten wereldwijd en behoren tot de topbedrijven binnen de voedingsindustrie.

Nieuw

Oxida is een kwalitatieve HR partner binnen zowel West- als Oost-Vlaanderen.

Ter ondersteuning van onze nieuwe tak - Oxida HR business partner - zoeken wij een nieuwe collega om projecten op te nemen.