5 evoluties in het wervings- en selectieproces na corona

1. Online sollicitatiegesprekken

De eerste sollicitatiegesprekken gaan meer en meer digitaal door. Dit is een trend die beide partijen ten goede komt doordat tijd en geld worden bespaard. Videogesprekken kunnen vele vormen aannemen, van vooraf opgenomen videosollicitaties tot live videogesprekken. Ze worden vaak gebruikt in plaats van telefonische interviews, omdat ze het bedrijf in staat stellen letterlijk een beter beeld te krijgen van de persoonlijkheid en de communicatievaardigheden van de kandidaat.

2. Geautomatiseerde selectieprocessen

Geautomatiseerde selectieprocessen komen vaker voor dan ooit tevoren. Dat geldt vooral voor de eerste ronde van het selectieproces, die vaak op basis van harde criteria is. Hierbij kan je denken aan het bezit van een rijbewijs, een diploma of specifieke kennis. Dat is een goede zaak, want het vermindert de wervingsselectie die tijdrovend en arbeidsintensief kan zijn.

3. Telewerk

Vroeger werd telewerk gezien als een extraatje dat bedrijven aan bepaalde werknemers aanbieden. Nu is het de norm aan het worden. Veel bedrijven kunnen perfect een deel van het werk online uitvoeren. Dit betekent dat de locatie er niet meer zoveel toe doet en dat talent van overal kan worden aangetrokken om voor een bedrijf te werken.

 

4. Autonomie & flexibiliteit

Flexibiliteit en autonomie van werknemers zijn cruciaal geworden na corona. Het is belangrijk voor de onderneming dat werknemers even efficiënt thuis als op kantoor kunnen werken. Dit vermindert stress en leidt tot een hogere werktevredenheid, wat op zijn beurt leidt tot een grotere motivatie.

5. Work-lifebalance

Het evenwicht tussen het werk en ons privéleven is belangrijker dan ooit. Je wil er mee voor zorgen dat jouw werknemers de tijd hebben om voor zichzelf en hun gezin te zorgen. Maar ook dat je de productiviteit op de werkplek maximaliseert. Dat betekent dat je jouw werknemers de flexibiliteit moet bieden die ze nodig hebben om op beide gebieden te doen wat nodig is. Geef ze de mogelijkheid om hun dag te beginnen en te eindigen wanneer dat voor hen zinvol is, zolang hun werk op tijd klaar is en ze de deadlines halen.

Ben jij ook op zoek naar de volgende stap in je carrière of op zoek naar je eerste uitdaging? Laat ons een eerste video call voor een kennismakingsgesprek inplannen.

Recente vacatures

Reliability Engineer

Regio Waregem
Nieuw

Je ontwikkelt en implementeert proactieve onderhoudsstrategieën om de betrouwbaarheid van onze apparatuur te verbeteren.

SAP Coördinator

Regio Tielt
Nieuw

Projectplanning en projectondersteuning voor SAP wijzigingen, SAP implementaties, SAP upgrades

R&D Director

Regio Kortrijk
Nieuw

As leader, you define the team structure, resources, capabilities & training needs. You manage the technical teams who are responsible for the technical product development, light engineering, prototyping, lab, quality and certification.

Bouwkundig Programma Manager

Regio Brussel - Asse - Ternat
Nieuw

Je doet enerzijds de screening/assessment van technische dossiers die opgemaakt zijn door een ontwerpteam en anderzijds neem je actief deel aan het ontwerpproces in het kader van een bouwteam