Werving & Selectie - Onze werkwijzes

De snelle, eenvoudige manier om jouw team nog beter te maken met een vaste werknemer.

Van juniors tot ervaren leidinggevende en hoger opgeleide profielen.

We hebben 3 verschillende methodes om samen te werken om een kandidaat te plaatsen, een vacature voor jou in te vullen. 

A| No Cure, No Pay - Contingency plan: Kandidaten zoeken op basis van ‘contingentie’ wordt vaak de ‘no cure no pay’ aanpak genoemd. De dienstverlening is gratis tot het moment dat een kandidaat, die door ons is voorgesteld, wordt aangenomen door de opdrachtgever.

B| Dedicated search: Schaarse profielen. Wanneer je kiest voor dedicated search verzorgen we ook de creatie en optimalisatie van content (wervingsteksten en job-advertenties) en job marketing (gerichte verspreiding online van deze vacature). Binnen de dedicated aanpak werken we zeer nauw samen. We vergroten jouw talent pool, door ook mensen die passief op zoek zijn naar een job te contacteren.

C| Exclusiviteit: Directieleden-leidinggevende functies. Exclusiviteit houdt in dat we afspreken dat de werving en selectie voor een specifieke vacature exclusief aan ons wordt uitbesteed voor een vooraf overeengekomen periode, minimum 3 maanden. We doorlopen het hele wervingsproces in uw plaats. Je verliest geen kostbare tijd en kan zich concentreren op jouw verantwoordelijkheden.

Onze postings zijn zeer effectief omdat wij de kandidaten die aan de criteria voldoen, gericht targetten met onze software en tools.

1. Intake

Na een grondig intake gesprek, vaststelling van de wervingsvraag en inzicht in eerdere inspanningen brengen we de gewenste doelgroep in kaart.

2. Research

Door middel van online research en talent sourcing (eigen databank) maken wij een selectie van de gewenste profielen.

3. Screening

Het persoonlijk benaderen en enthousiasmeren van gekwalificeerde kandidaten voor jouw organisatie en vacature(s). Dit is van belang om de kandidaat op een zo juist mogelijke manier aan te spreken & zijn/haar interesses te achterhalen

4. succes

Aan de hand van al deze data kunnen wij snel inspelen op de nieuwe trends en deze best practices gebruiken in onze strategie. Deze werkwijze geeft een garantie op succes en een zeer juiste talent aquisition. Op deze manier trekken wij niet alleen kwalitatieve, maar ook nog werkende kandidaten aan.