Meest voorkomende redenen waarom mensen van job veranderen

Om succesvol door dit nieuwe speelveld te navigeren, kunnen wervingsmanagers verder kijken dan de huidige onevenwichtigheid in vraag en aanbod van arbeid en overwegen wat verschillende segmenten van werknemers willen en hoe ze het beste kunnen worden betrokken. Om dit te doen, moeten werkgevers de gemeenschappelijke thema's begrijpen die onthullen wat mensen het meest waarderen of het meest niet leuk vinden aan een baan. Het kan bijvoorbeeld niet genoeg worden benadrukt hoe invloedrijk een slechte baas kan zijn om mensen te laten vertrekken. En terwijl in het verleden een aantrekkelijk salaris mensen aan het werk kon houden ondanks een slechte baas, is dat nu veel minder waar dan voor de pandemie. Uit ons onderzoek blijkt dat onverschillige en niet-inspirerende leiders een groot deel uitmaken van de reden waarom mensen hun baan hebben verlaten, samen met een gebrek aan loopbaanontwikkeling. Flexibiliteit is daarentegen een topmotivator en reden om te blijven.

Recente vacatures

Nieuw

Als Senior Customer Advisor sta je in voor zowel de mondelinge communicatie via de inbound en outbound telefonie als voor de schriftelijke correspondentie. Een degelijk aanpassingsvermogen is een must. We passen onze stijl van communiceren aan de gesprekspartner aan.

RM Technician (Ploegen)

Regio Oudenaarde - Ronse
Nieuw

Voor onze klant, een Belgische chipfabricant met automotive gecertifieerde semiconductor fab en sterke R&D en operations groepen zijn we op zoek naar talent om de organisatie in verschillende departementen te versterken.

Hardware Engineer

Regio Aalst - Zottegem
Nieuw

Als vaste partner van onze klant actief binnen de IT-sector krijgen we het vertrouwen om actief op zoek te gaan naar sterke medewerkers!