Meest voorkomende redenen waarom mensen van job veranderen

Om succesvol door dit nieuwe speelveld te navigeren, kunnen wervingsmanagers verder kijken dan de huidige onevenwichtigheid in vraag en aanbod van arbeid en overwegen wat verschillende segmenten van werknemers willen en hoe ze het beste kunnen worden betrokken. Om dit te doen, moeten werkgevers de gemeenschappelijke thema's begrijpen die onthullen wat mensen het meest waarderen of het meest niet leuk vinden aan een baan. Het kan bijvoorbeeld niet genoeg worden benadrukt hoe invloedrijk een slechte baas kan zijn om mensen te laten vertrekken. En terwijl in het verleden een aantrekkelijk salaris mensen aan het werk kon houden ondanks een slechte baas, is dat nu veel minder waar dan voor de pandemie. Uit ons onderzoek blijkt dat onverschillige en niet-inspirerende leiders een groot deel uitmaken van de reden waarom mensen hun baan hebben verlaten, samen met een gebrek aan loopbaanontwikkeling. Flexibiliteit is daarentegen een topmotivator en reden om te blijven.

Recente vacatures

Project & Portfolio Manager

Regio Aalter - Deinze
Nieuw

The Lead Project Manager will lead a team of project managers responsible for the development and commercialization of the OTC products: Core OTC Portfolio or Wellness & Lifestyle portfolio.

Baliemedewerker

Regio Kortrijk
Nieuw

Na een intense inwerkperiode ben je vertrouwd met onze organisatie, producten en klanten. Met deze nieuwe bagage versterk je ons hands-on team.

Sales engineer

Regio Limburg
Nieuw

New Installations & Solutions: You’ll spearhead the sales of new water installations while also devising innovative solutions for existing setups.

Productieleider

Regio Sint-Niklaas - Lokeren
Nieuw

Leiden en coördineren van de dagelijkse productieactiviteiten in overeenstemming met de bedrijfsdoelstellingen.

Technical Pool Advisor

Regio Waregem
Nieuw

Je geeft technisch advies via mail of telefoon over verschillende zwembadonderdelen (warmtepompen, zwembadafdekkingen, verlichting, ...). Je probeert elke klant verder te helpen met jouw knowhow. Werk je graag hands-on? Dan ben je vrij om interventies op het terrein uit te voeren.