Vacaturevideo’s om nieuwe werknemers aan te trekken. De kracht van Employer Branding

Een vacaturevideo raden we sterk aan bij onze klanten, vooral met deze schaarste op de arbeidsmarkt. Referral recruitment werkt dan ook supersterk.

Referral recruitment is simpel gezegd: medewerkers die medewerkers werven. Medewerkers die over hun job praten om zo nieuwe medewerkers aan te trekken. Als je dit op een goede manier aanpakt met bijvoorbeeld een video, dan werkt dat extra overtuigend.

Eigen medewerkers de hoofdrol laten spelen

Stel je eens voor: je zoekt vijf monteurs, twee operators en een teamleider. De huidige mensen ervaren nu behoorlijke werkdruk, want er zijn te weinig mensen en er is meer werk per medewerker.

Zou je deze mensen kunnen bewegen om mee te werken aan een video? Vast wel. En het is ook gewoon supersterk om de doelgroep aan te spreken via dezelfde doelgroep. Daarnaast is het als medewerker ook gewoon tof om jezelf terug te zien op een werken-bij-site.

Referral recruitment sterker met videocontent

Als je jouw medewerkers nog meer voor jou kunt laten werken, zoals voor het aanwerven van nieuwe collega’s, dan doe je het goed.  Ambassadeurs verkopen het beste en dan kun je maar beter goed materiaal hebben dat je kunt meesturen bij de functieomschrijving, zoals een vacaturevideo of een wervende tekst.

Kortom: Je kunt je eigen werving efficiënter maken door jouw ambassadeurs (medewerkers) van goed communicatiemateriaal te voorzien. Zo kunnen zij mensen in hun omgeving maximaal overtuigen om te solliciteren bij jouw organisatie. En niet bij de concurrent.

Employer Branding

Voor het aantrekken van nieuwe werknemers, ken je de term employer branding inmiddels waarschijnlijk wel. Dikke kans zelfs dat je het gevoel hebt dat je ermee doodgegooid wordt. Het lijkt erop dat de reputatie en uitstraling van je bedrijf steeds belangrijker worden.

Maar moet je er iets mee of niet? Het antwoord op de vraag “Moet ik er iets mee?” is simpel: ja. Niet dat het van ons moet – maar we kunnen het je van harte aanraden.

In de jacht op talent, en vooral hoger opgeleid technisch talent, denk maar aan ingenieurs en ICT’ers, is een standaard vacature niet genoeg. Je moet simpelweg alle wapens gebruiken die je tot je beschikking hebt.

Wat is de beste aanpak bij employer branding?

Als je je bedrijf serieus neemt en daarnaast in de toekomst tijdig de juiste specialisten wilt kunnen aantrekken, kun je niet om employer branding heen. De uitstraling en reputatie van je bedrijf hebben veel invloed. Zet jezelf in de markt als een aantrekkelijke werkgever, en je zult merken dat je makkelijker profielen met échte kwaliteit aantrekt.

Maar hoe pak je het nou het beste aan? Een overtuigende vacaturevideo is alvast één van de meest gebruikte en effectiefste methode.

Om inspiratie op te doen voor het maken van een employer branding-video of een werken-bij-pagina kun je het beste kijken naar geslaagde voorbeelden. Hierbij kun je simpelweg niet om de ‘grote jongens’ heen. Google, Apple en andere (vooral Amerikaanse) multinationals zijn jaloersmakend goed in het presenteren van zichzelf als leuke werkgever.

Enkele van de beste interpretaties van Employer Branding video’s hebben we voor jou op een rijtje gezet:

Employer branding video’s: in een paar minuten doeltreffend

1. Google

Hoewel stagiairs in deze video de hoofdrol spelen, is dit voor elke potentiële werknemer een mooi inkijkje in de manier waarop bij Google gewerkt wordt. Werken voor Google is leuk, uitdagend en inspirerend – dat is de gedachte die blijft hangen. Het is niet voor niets dat mensen in de rij staan om bij dit bedrijf te mogen werken.

2. Apple

Apple probeert duidelijk te maken dat alleen de allerbesten bij hen aan de slag kunnen. De video toont een bedrijfscultuur waarin toewijding en perfectionisme centraal staan. Zowel op persoonlijk als maatschappelijk gebied geeft Apple aan het nodige te bieden te hebben. Jezelf ontwikkelen en ondertussen producten van topkwaliteit maken, dat is de boodschap.

3 Unilin:

Dichter bij huis lanceerde UNILIN een unieke hr-campagne en laat sollicitanten ontdekken wat machinebedieners en techniekers precies doen door middel van een virtuele rondleiding en gamification toe te passen in hun video.